ayuda con receta en holandes
Publicado: Jue 24 Sep 2009 20:17
Estos días estuve en holanda y comí una tarta llamada RIJSTEVLAAI que estaba rellena de una especie de arroz con leche. También una llamada VLAAI rellena de cerezas. Parece ser que son típicas del sur de Holanda. La cuestión es que hacía mucho tiempo que no comía una tarta tan rica y me he dispuesto a buscar la receta, pero solo la he encontrado en holandes. La pongo aqui por si alguien la sabe traducir. Con un poco de suerte y un diccionario podría traducir los ingredientes, pero la receta entera me temo que ni en sueños. ¡¡¡¡¡A ver si hay suerte !!!
Rijstevlaai
Voor 8 - 10 personen
250 gram bloem
zout
15 gram verse gist
11 deciliter (= 1,1 liter) melk
25 gram zachte boter of margarine
20 gram witte basterdsuiker
125 gram paprijst
150 gram kristalsuiker
4 zakjes vanillesuiker
2 eieren, gesplitst
extra nodig: vlaaivorm (24 centimeter doorsnede), ingevet
Bloem en zout zeven. 1 1/2 deciliter melk tot lauwwarm verwarmen. Gist oplossen in de warme melk. Gistmengsel bij bloem schenken, boter en suiker toevoegen en samen tot een soepel deeg kneden. Deeg in een kom leggen, kom met een vochtige doek afdekken en het deeg op een warme plaats 1 - 1 1/2 uur laten rijzen. Rijst in 9 1/2 deciliter melk met een snufje zout in ongeveer 1 uur gaar koken. Rijst iets laten afkoelen en daarna 100 gram kristalsuiker en de vanillesuiker erdoor roeren. Eidooiers schuimig kloppen en door de rijst roeren. Deeg na het rijzen nogmaals doorkneden en uitrollen tot een lap van 30 centimeter doorsnede. Vorm met het deeg bekleden en het deeg afgedekt nog 30 minuten laten narijzen. Oven voorverwarmen op 180 graden. Schep het rijst mengsel op de taartbodem Eiwitten stijfkloppen met 50 gram kristal suiker en over de vulling verdelen. Vlaai in het midden van de oven in 50 minuten gaar en goudbruin bakken.
Bereiden: 1 1/2 uur
Wachten: 2 uur
Rijstevlaai
Voor 8 - 10 personen
250 gram bloem
zout
15 gram verse gist
11 deciliter (= 1,1 liter) melk
25 gram zachte boter of margarine
20 gram witte basterdsuiker
125 gram paprijst
150 gram kristalsuiker
4 zakjes vanillesuiker
2 eieren, gesplitst
extra nodig: vlaaivorm (24 centimeter doorsnede), ingevet
Bloem en zout zeven. 1 1/2 deciliter melk tot lauwwarm verwarmen. Gist oplossen in de warme melk. Gistmengsel bij bloem schenken, boter en suiker toevoegen en samen tot een soepel deeg kneden. Deeg in een kom leggen, kom met een vochtige doek afdekken en het deeg op een warme plaats 1 - 1 1/2 uur laten rijzen. Rijst in 9 1/2 deciliter melk met een snufje zout in ongeveer 1 uur gaar koken. Rijst iets laten afkoelen en daarna 100 gram kristalsuiker en de vanillesuiker erdoor roeren. Eidooiers schuimig kloppen en door de rijst roeren. Deeg na het rijzen nogmaals doorkneden en uitrollen tot een lap van 30 centimeter doorsnede. Vorm met het deeg bekleden en het deeg afgedekt nog 30 minuten laten narijzen. Oven voorverwarmen op 180 graden. Schep het rijst mengsel op de taartbodem Eiwitten stijfkloppen met 50 gram kristal suiker en over de vulling verdelen. Vlaai in het midden van de oven in 50 minuten gaar en goudbruin bakken.
Bereiden: 1 1/2 uur
Wachten: 2 uur