Página 1 de 2

aqui hos dejo unas recetas de espumas espero que hos gusten

Publicado: 14 Ene 2008 23:14
por dgrim
Origen de les escumes

Va n?ixer el 1994 per? la gestaci? venia díabans en el 1991-1992 primers experiments
En 1993 apareix per primera vegada el sif? de CO2 portat des de Su?ssa

Sif?: es un muntador de nata, en el qual l?incorporem aire per mitj? de c?rregues N2O comprimit, que amb aquest principi ens permet obtenir espumes de gustos i textures infinits

Funcionament: emplenem el sif? amb els ingredients(no emplenar fins al míxim de les capacitats del sif? hem de permetre un espai destinat a l?aire) enrosquem el capsal, carreguem amb les capsules díaire(1 carrega per el 1/2L i 2 carregues per el 1L) agitem i deixem reposar en la nevera

Manteniment: buidar totalment el sif?, obrir y desmuntar totes les peses, netejar amb aigua calenta i sabor secar y guardar

utilitats: Basades en las mousses tradicionals, i gr?cies al us del sif?, las
espumes ens permeten tractar qualsevol producte de una forma extremadament
saborosa, lleugera y saludable.

propietats i avantatges
?Sabor: les noves espumes no necessiten incorporar elements l?ctics ni ous, per tant el sabor dels productes es mantenen intactes.
?Nutritiva i dietútiques: Les fruites i las verdures no perden cap de les seves
propietats ni vitamines. Las espumes poden ser ?tils per donar
originalitat als plats
?Conservaci? díestanque?tat del sif? ens permet conservar mes temps el producte i ens garanteix no barrejar olors
?Econ?miques: La combinació dels ingredients que conformen una espuma tenen un cost molt econ?mic tenint en conte el no de serveis que obtenim de cada
sif?.

Diferents Espumes

Espumes fredes amb gelatina
Son les espumes en el estat mes pur, a on trobem els resultats mes sorprenents i s?aprecia mes el sabor com el color, cal a dir que son les mes lleugeres dietúticament



 Expresso espesso

Ingredients per 4 persones
325 gr café expresso
80 gr sucre
13 gr emulsionant softygel
1 sifo(1/2l)
1 carrega díaire

Elaboraci?
Fer el café expresso diluint el sucre i la gelatina en pols
Emplenar el sif? i refredar lleugerament procurant que no qualli
Enroscar, carregar el aire i refredar en frigor?fic

 Martini campari

Ingredients per 4 persones
200 gr. de martini
200 gr. de campari
100 gr. de aigua
2,5 fulles de gelatina (1fulla=2gr)
1 sif?(1/2l)
1 carrega díaire

Elaboraci?
Fondre les fulles de gelatina pr?viament hidratades amb una mica díaigua calenta
Barrejar el resta díaigua, campari i martini
Emplenar sif?, enroscar, carregar el aire i refredar en frigor?fic.

Espumes fredes amb greixos
Son les espumes mes semblants a les mousses la seca consistúncia cremosa les converteix en espumes mes goloses, aquestes elaboracions han de reposar durant mes temps degut al contingut de greix, no s?han de remenar amb exc?s ja que perdrien la finura inicial.

 Crema catalana

Ingredients per 4 persones
400 gr. de nata
100 gr llet entera
100 gr sucre
c/s canyella en branca i pell de llimona
1 sif?(1/2l)
1 carrega NO2

Elaboraci?
Escalfar en un bol la llet, la nata i els aromes
Introduir el sucre i coure fins a 85? retirar del foc tapar i refredar rápidament
Reservar 12 hores en frigorific
Colar la infusi? i afegir les rovells díous i coure fins a 85? retirar refredar rápidament
Emplenar sif?, enroscar, carregar el aire i refredar en frigor?fic 6 hores.

 Iogurt

Ingredients per 4 persones
350 gr iogurt natural
150 gr nata liquida (34% M.G.)
70 gr sucre
1 sif?(1/2l)
1 carrega NO2

Elaboraci?
Barrejar el iogurt, la nata i el sucre amb ajut a les varilles
Emplenar sif?, enroscar, carregar el aire i refredar en frigor?fic 2 hores.

 Mascarpone

Ingredients per 4 persones
250 gr nata liquida (34% M.G.)
62 gr de sucre
3 rovells díou
250 gr de mascarpone
3/4 de gelatina
1 sif?(1/2l)
1 carrega NO2

Elaboraci?
Escalfar en un bol la nata i a continuaci? barrejar la sucre
Escalfar fins a 85? i abocar els rovells díou batudes amb una mica de sucre tornar a posar al foc i remenar fins aconseguir textura de salsa
Retirar del foc barrejar amb la gelatina hidratada i despr?s amb el mascarpone
Emplenar sif?, enroscar, carregar el aire i refredar en frigor?fic 6 hores.



Espumes fredes amb clares
Es la base mes com? de les mousses, en les espumes es tamb? una base ideal ja que no interv? en el sabor del producte principal
Amb el sif? es pot realitzar de forma rápida i practica la major part de les elaboracions cl?ssiques amb clares muntades

 Xocolata blanca

Ingredients per 4 persones
85 gr de xocolata blanc
100gr de nata liquida(35 % M.G)
60 gr claras
1 sif?(1/2l)
1 carrega NO2

Elaboraci?
Fondre el xocolata blanca i escalfar la nata
Barrejar i incorporar les clares fins aconseguir homogene?tat del conjunt
Emplenar sif?, enroscar, carregar el aire i refredar en frigor?fic 6 hores.

Espumes calentes amb clares
Les espumes calentes es basa en introduir el sif? en el bany maria, hem de tenir en compte que no podem calentar mes díun cop i que les clares aguanten una temperatura de 62ªC

 Xocolata 71% cacao

Ingredients per 4 persones
200 gr de xocolata 71% cacao
150gr de nata liquida(35 % M.G)
150 gr claras
1 sif?(1/2l)
1 carrega NO2

Elaboraci?
Fondre la cobertura i escalfar la nata
Barrejar i incorporar les clares fins aconseguir homogene?tat del conjunt
Emplenar sif?, enroscar, carregar el aire mantenir en un bany a 65?C


 Safr?

Ingredients per 4 persones
200 gr de llet entera
250gr de nata liquida(35 % M.G)
6 rovells díou
75 gr de sucre
1,5 gr de safr?
105 gr de clares díou
1 fulla de gelatina
1 sif?(1/2l)
1 carrega NO2

Elaboraci?
Escalfar en un bol la nata, llet i el safr? pr?viament torrat
Introduir el sucre i escalfar fins a 85?c
Refredar la infusi? i mantenir en el frigor?fic 12hores
Colar la infusi? i afegir els rovells díou i coure fins a 85 ?c retirar del foc afegir la gelatina hidratada i les clares díou
Emplenar sif?, enroscar, carregar el aire mantenir en un bany a 65?C



Espumes calentes amb f?cules
Aquestes espumes ens permeten menjar productes amb un principi pesats, en una consistúncia mes lleugera, a igual que les espumes calentes amb clares no es poden escalfar mes díuna vegada, encara que poden superar temperatures de 62 ?c

 Patata

Ingredients per 4 persones
125 gr de nata liquida(35 % M.G)
250 gr de patata per puré
100gr díaigua de la cocci?
35 gr díoli verge
c/s sal
1 sif?(1/2l)
2 carrega NO2

Elaboraci?
Fer un puré de patata cl?ssic, esc?rrer i reservar l?aigua de la cocci?
Introduir les patates en el termomix amb l?aigua de la seva cocci? a 70?c i afegir poc a poc la nata i seguidament líoli fins aconseguir una emulsi? homog?nia ben fina
Emplenar sif?, enroscar, carregar el aire mantenir en un bany a 70?C

Publicado: 14 Ene 2008 23:19
por Vole
No m'entero de n

Publicado: 14 Ene 2008 23:24
por samo
Vole escribió:No m'entero de n?.
Ni yo tampoco.... je, je, je...

Publicado: 14 Ene 2008 23:26
por hermida
gracias.BONA NIT :plas: :plas: :plas:

Publicado: 15 Ene 2008 09:39
por vgutierrezb
Te pido exactamente lo mismo que en el otro post;
Serias tan amable de traducir tus mensajes? Es que sino hay muchas que no nos enteramos de nada!

Gracias.

Publicado: 15 Ene 2008 09:49
por eu
En internet hay mil traductores, no es un problema

Os dejo un enlace para quien le interese lo pueda traducir:

http://www.opentrad.org/

:)

Publicado: 15 Ene 2008 11:28
por marivel
hello my name is marivel!I'm from seville but when i was a kid my parents moved to USA so I can also speak in english. This is a spanish forum. We are all interested in understand what you say. It is very difficualt for us to translate all your post. Please write in spanish!!!! :dientes:

Publicado: 15 Ene 2008 11:33
por biercana
marivel escribió:hello my name is marivel!I'm from seville but when i was a kid my parents moved to USA so I can also speak in english. This is a spanish forum. We are all interested in understand what you say. It is very difficualt for us to translate all your post. Please write in spanish!!!! :dientes:
:lol: :lol: :lol: muy bien :plas: :plas: yo no se si escribir en chino

Publicado: 15 Ene 2008 11:35
por marivel
yo lo siento mucho, pero a mime enseñaron q secretitos en reunion falta de educacion!cada vez q alguien me escriba en un idioma q no sea el castellano(aunque sea un idioma q conozco) pienso contestarle asi!!!es q no es justo!!!! :beso:

Publicado: 15 Ene 2008 11:36
por Esterfi
mira,yo soy catalana,pero c**o bien educada que soy,en un foro que es hasta internacional,no escribiria un texto en catalan ya que mucha gente no lo entiende y me parece una falta de respeto...

Supongo que si hablaran en gallego y no lo entendieras no te sentiria bien... pues ponte en el lugar de esas personas... :up: