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PASTEL DE MACARRONES
Publicado: 14 May 2004 11:55
por LIA
AYER ESTUVE EN UN RESTAURANTE GRIEGO . TOME UN PASTEL DE MACARRONES SOBERBIO. ERA MUY COMPACTO Y TENIA CARNE PICADA
?TIENE ALGUIEN LA RECETA ? ME ENCANTARIA HACERLO.GRACIAS
Publicado: 14 May 2004 12:47
por Lisi
yo creo que te refieres al Pasticho. es c**o la musak? pero con macarrones en vez de berenjenas...es ese? No recuerdas el nombre de lo que pediste?
nunca lo he hecho en casa pero seguro que alguien te ayudaré.

Pastitsio
Publicado: 14 May 2004 14:12
por dessert
Hola!
Investigando por la red, me he encontrado la receta del pastitsio. A mi tambiénme gusta mucho, aunque, al igual que sucede con las cocinas extranjeras... aquí no tienen el mismo gusto.
La he encontrado en inglés... si hay algún problema, en cuanto tenga un momento os la traduzco.
Buen provecho.
meat and macaroni pie (pastitsio)
- pasta
INGREDIENTS:
? 500 gr thick macaroni
? 1 kg minced meat
? 180 gr grated kefalo or Parmesan cheese
? 100 gr oil
? 1 medium sized onion
? 500 gr ripe tomatoes
? 1 portion b?chamel sauce
? salt
? pepper
METHOD:
Partially cook the macaroni in salted water and drain well. Put in a baking dish and pour half of the butter over the macaroni. Beat the egg whites and mix in the macaroni. Keep the yolks.They will be used to make the bechamel sauce. Sprinkle with half of the cheese. With the remaining butter brown the minced meat and the onion. Add the strained tomatoes or the tomatopaste, salt, pepper and simmer until liquid is absorbed. Remove from the heat and add the remaining grated cheese. Stir all well. Prepare the b?chamel sauce. Butter a baking dish. Lay half of the macaroni in the pan. Spread evenly with the meat mixture. Lay the rest of the macaroni on top. Pour the bechamel sauce over them and sprinkle with grated cheese and some melted butter. Bake in a moderate oven.
Publicado: 18 May 2004 14:08
por LIA
DESSERT: MUCHAS GRACIAS ?TE IMPORTARIA TRADUCIRMELO? UN ABRAZO
Re: Pastitsio
Publicado: 18 May 2004 15:30
por Diana
dessert escribió:Hola!
Investigando por la red, me he encontrado la receta del pastitsio. A mi tambiénme gusta mucho, aunque, al igual que sucede con las cocinas extranjeras... aquí no tienen el mismo gusto.
La he encontrado en inglés... si hay algún problema, en cuanto tenga un momento os la traduzco.
Buen provecho.
meat and macaroni pie (pastitsio)
- pasta
INGREDIENTS:
? 500 gr thick macaroni
? 1 kg minced meat
? 180 gr grated kefalo or Parmesan cheese
? 100 gr oil
? 1 medium sized onion
? 500 gr ripe tomatoes
? 1 portion b?chamel sauce
? salt
? pepper
METHOD:
Partially cook the macaroni in salted water and drain well. Put in a baking dish and pour half of the butter over the macaroni. Beat the egg whites and mix in the macaroni. Keep the yolks.They will be used to make the bechamel sauce. Sprinkle with half of the cheese. With the remaining butter brown the minced meat and the onion. Add the strained tomatoes or the tomatopaste, salt, pepper and simmer until liquid is absorbed. Remove from the heat and add the remaining grated cheese. Stir all well. Prepare the b?chamel sauce. Butter a baking dish. Lay half of the macaroni in the pan. Spread evenly with the meat mixture. Lay the rest of the macaroni on top. Pour the bechamel sauce over them and sprinkle with grated cheese and some melted butter. Bake in a moderate oven.

ups!! pues si que va a haber problemas......
no entiendo no de no

Publicado: 18 May 2004 15:39
por IlianaBenitez
Publicado: 18 May 2004 15:41
por Diana
Publicado: 18 May 2004 15:42
por IlianaBenitez
Publicado: 20 May 2004 18:10
por LIA
muchas greacias