AYER ESTUVE EN UN RESTAURANTE GRIEGO . TOME UN PASTEL DE MACARRONES SOBERBIO. ERA MUY COMPACTO Y TENIA CARNE PICADA
?TIENE ALGUIEN LA RECETA ? ME ENCANTARIA HACERLO.GRACIAS
PASTEL DE MACARRONES:
-
- Pinche de cocina
- Mensajes:77
- Registrado:22 Abr 2004 01:00
- Ubicación:Barcelona
- Contactar:
Pastitsio
Hola!
Investigando por la red, me he encontrado la receta del pastitsio. A mi tambiénme gusta mucho, aunque, al igual que sucede con las cocinas extranjeras... aquí no tienen el mismo gusto.
La he encontrado en inglés... si hay algún problema, en cuanto tenga un momento os la traduzco.
Buen provecho.
meat and macaroni pie (pastitsio)
- pasta
INGREDIENTS:
? 500 gr thick macaroni
? 1 kg minced meat
? 180 gr grated kefalo or Parmesan cheese
? 100 gr oil
? 1 medium sized onion
? 500 gr ripe tomatoes
? 1 portion b?chamel sauce
? salt
? pepper
METHOD:
Partially cook the macaroni in salted water and drain well. Put in a baking dish and pour half of the butter over the macaroni. Beat the egg whites and mix in the macaroni. Keep the yolks.They will be used to make the bechamel sauce. Sprinkle with half of the cheese. With the remaining butter brown the minced meat and the onion. Add the strained tomatoes or the tomatopaste, salt, pepper and simmer until liquid is absorbed. Remove from the heat and add the remaining grated cheese. Stir all well. Prepare the b?chamel sauce. Butter a baking dish. Lay half of the macaroni in the pan. Spread evenly with the meat mixture. Lay the rest of the macaroni on top. Pour the bechamel sauce over them and sprinkle with grated cheese and some melted butter. Bake in a moderate oven.
Investigando por la red, me he encontrado la receta del pastitsio. A mi tambiénme gusta mucho, aunque, al igual que sucede con las cocinas extranjeras... aquí no tienen el mismo gusto.
La he encontrado en inglés... si hay algún problema, en cuanto tenga un momento os la traduzco.
Buen provecho.
meat and macaroni pie (pastitsio)
- pasta
INGREDIENTS:
? 500 gr thick macaroni
? 1 kg minced meat
? 180 gr grated kefalo or Parmesan cheese
? 100 gr oil
? 1 medium sized onion
? 500 gr ripe tomatoes
? 1 portion b?chamel sauce
? salt
? pepper
METHOD:
Partially cook the macaroni in salted water and drain well. Put in a baking dish and pour half of the butter over the macaroni. Beat the egg whites and mix in the macaroni. Keep the yolks.They will be used to make the bechamel sauce. Sprinkle with half of the cheese. With the remaining butter brown the minced meat and the onion. Add the strained tomatoes or the tomatopaste, salt, pepper and simmer until liquid is absorbed. Remove from the heat and add the remaining grated cheese. Stir all well. Prepare the b?chamel sauce. Butter a baking dish. Lay half of the macaroni in the pan. Spread evenly with the meat mixture. Lay the rest of the macaroni on top. Pour the bechamel sauce over them and sprinkle with grated cheese and some melted butter. Bake in a moderate oven.
-
- Repostera-pastelera/o
- Mensajes:826
- Registrado:06 Abr 2004 01:00
- Ubicación:Valladolid
Re: Pastitsio
dessert escribió:Hola!
Investigando por la red, me he encontrado la receta del pastitsio. A mi tambiénme gusta mucho, aunque, al igual que sucede con las cocinas extranjeras... aquí no tienen el mismo gusto.
La he encontrado en inglés... si hay algún problema, en cuanto tenga un momento os la traduzco.
Buen provecho.
meat and macaroni pie (pastitsio)
- pasta
INGREDIENTS:
? 500 gr thick macaroni
? 1 kg minced meat
? 180 gr grated kefalo or Parmesan cheese
? 100 gr oil
? 1 medium sized onion
? 500 gr ripe tomatoes
? 1 portion b?chamel sauce
? salt
? pepper
METHOD:
Partially cook the macaroni in salted water and drain well. Put in a baking dish and pour half of the butter over the macaroni. Beat the egg whites and mix in the macaroni. Keep the yolks.They will be used to make the bechamel sauce. Sprinkle with half of the cheese. With the remaining butter brown the minced meat and the onion. Add the strained tomatoes or the tomatopaste, salt, pepper and simmer until liquid is absorbed. Remove from the heat and add the remaining grated cheese. Stir all well. Prepare the b?chamel sauce. Butter a baking dish. Lay half of the macaroni in the pan. Spread evenly with the meat mixture. Lay the rest of the macaroni on top. Pour the bechamel sauce over them and sprinkle with grated cheese and some melted butter. Bake in a moderate oven.

no entiendo no de no


-
- Jefa de cocina
- Mensajes:5873
- Registrado:03 Feb 2004 01:00
- Ubicación:Madrid - Espa?a
Mirad aquí........... una recetita de pastitsio
http://www.reductoonline.com.ar/news/nro8/nl08.htm

-
- Repostera-pastelera/o
- Mensajes:826
- Registrado:06 Abr 2004 01:00
- Ubicación:Valladolid
Gracias!! Esta si que está claritaIlianaBenitez escribió:Mirad aquí........... una recetita de pastitsiohttp://www.reductoonline.com.ar/news/nro8/nl08.htm



-
- Jefa de cocina
- Mensajes:5873
- Registrado:03 Feb 2004 01:00
- Ubicación:Madrid - Espa?a
Diana escribió:Gracias!! Esta si que está claritaIlianaBenitez escribió:Mirad aquí........... una recetita de pastitsiohttp://www.reductoonline.com.ar/news/nro8/nl08.htm
![]()
![]()




¿Quién está conectado?
Usuarios navegando por este Foro: No hay usuarios registrados visitando el Foro y 10 invitados