Arròs del senyoret
Ingredients per 12 persones
1 kg de arròs
4-5 litres de caldo de peix
1 kg de sepia o calamar trocejat
1 kg de cua de gamba pelada
5 tomaques picades
1 ceba picada
2 dents d'all
pebre roig dolç i safrà
Oli d'oliva
Opcional: Es pot afegir alguna verdura de temporada i algun molusc.
Ingredients pel caldo:
2 tomaques, 1 porro, 1 ceba, 1 cabeça d'alls, 1 nyora, 3 kg de morralla
Desenvolupament
El caldo:
* Sofregir amb un poc d'oli d'oliva les verduras, afegir la morralla i omplir amb aigua el perol.
* Deixar coure durant 20-25 minuts.
* Deixar reposar, colar amb el colador xinés i reservar.
L'arròs:
* Ficar la quantitat d'oli corresponent, sofregir la sepia o el calamar trocejat, (en el cas de posar verdura de temporada la sofregiriem abans que la sepia o calamar)
* Afegir la ceba, tomaca i els alls picats.
* Sofregir.
* Afegir el pebre roig i el safrà.
* A continuació sofregir l'arròs i apartar fins el moment d'abocar el caldo.
* 15 min. abans del passe del plat acabat, abocar el caldo, coure 8 minuts a foc viu, i acabar a foc mig.
* Durant els últims 8 minuts li afegirem les gambes pelades, els mol·luscos en el seu cas i si volem posar-li algun tros més de peix.
* La forma d'el·laborar este arròs ens valdria per qualsevol tipus d'arròs mariner; canviariem els ingredients de verdura i peix i... llest.
Restaurant Gloriamar a la Platja de Piles
http://www.gloriamar.es/