Hola Emeka, no te doy ni te quito la razón, pero creo que hablé con conocimiento de causa,cuando di la explicación de los Crespells y Pastiset de Menorca.
Yo tamibién he encontrado una página en internet que explica la diferente repostería de las Illes Balears:
CRESPELLS
A Mallorca, són pastes seques fetes, bàsicament, amb farina, vermell d’ou, saïm i oli d’oliva i sucre.
De vegades s’hi afegeix suc de taronja i ratlladura de taronja i de llimona. La massa ha de ser suau i
ha de tenir una gruixa de quasi 1 cm. Les formes són molt diferents i les més típiques tenen forma de
flor, de cor, d’estrella de sis puntes i de rombe.
El seu origen és jueu. Sembla ser que es relaciona amb unes pastes seques o galetons fetes sense
llevat, que es consumien durant la Pasqua hebrea i que simbolitzaven el pa àzim que els israelites
se’n portaren quan abandonaren Egipte. Pel que fa a la forma, una de les més corrents és l’estrella
de sis puntes, anomenada estrella de David pels jueus, o segell de Salomó pels musulmans. Aquest
hexàgon d’inspiració judeomusulmana format per dos triangles superposats també el trobam a
altres llocs de Mallorca, com ara la rosassa major de la Seu de Palma.
Els crespells de Menorca, són molt diferents als anteriors. Són pastes farcides de forma circular i
amb puntes arrodonides per tota la vorera. Al principi es feien de conserva de carabassa però,
amb el temps, se n’han fet altres varietats: de patata, d’ametlla, de brossat, de «suquet» (blanc
d’ou amb sucre) i també de sobrassada.
Pastissets: pastes amb forma de flor de cinc pètals, fets amb sucre, saïm, vermell d’ou i farina; i entre
6 i 7 cm de diàmetre. De color blanc per fora i groguenc per dedins. Antigament se servien per
Nadal i a tots els esdeveniments familiars importants (noces, comunions...).
Lo mismo trducido en Español:
Crespells
En Mallorca, son pastas secas hechas básicamente con harina, rojo de huevo, manteca y aceite de oliva y azúcar.
A veces se añade zumo de naranja y ralladura de naranja y de limón. La masa debe ser suave y
debe tener un grosor de casi 1 cm. Las formas son muy diferentes y las más típicas tienen forma de
flor, de corazón, de estrella de seis puntas y rombo.
Su origen es judío. Parece ser que se relaciona con unas pastas secas o galetons hechas sin
salvo que se consumían durante la Pascua hebrea y que simboliza el pan Azim que los israelitas
se llevaron cuando abandonaron Egipto. En cuanto a la forma, una de las más corrientes es la estrella
de seis puntas, llamada estrella de David por los judíos, o sello de Salomón por los musulmanes. Este
hexágono de inspiración judeomusulmana formado por dos triángulos superpuestos también lo encontramos en
otros lugares de Mallorca, como la rosetón mayor de la Catedral de Palma.
Los crespells de Menorca, son muy diferentes a los anteriores. Son pastas rellenas de forma circular y
con puntas redondeadas por toda la acera. Al principio se hacían de conserva de calabaza pero,
con el tiempo, se han hecho otras variedades: de patata, de almendra, de requesón, de "suquet" (blanco
de huevo con azúcar) y también de sobrasada.
Pastissets: pastas con forma de flor de cinco pétalos, hechos con azúcar, manteca, rojo de huevo y harina, y entre
6 y 7 cm de diámetro. De color blanco por fuera y amarillento por dentro. Antiguamente se servían para
Navidad ya todos los acontecimientos familiares importantes (bodas, comuniones ...).
Con esto solo quiero darte a conocer dos típicoas dulces de esta isla y que conste que te contesto de buena fe!!!!
