Mensaje
por faraona » 20 Mar 2005 17:10
Cocas de calabaza y arnadi
Mig quilo de carabassa torrada, neta de pepites i filaments; igual de sucre; igual de farina; quatre paperets de llimonada (dos de cada color); ous, canyella en pols i llima ratllada. Batrem les clares a punt de neu, i els anirem afegint, a poc a poc, el sucre, els rovells, la carabassa, ment treballada, la farina, la llima, la canyella i els paperets de llimonada. Es formen sobre neules, i se'ls escampa per damunt un poc de sucre abans de ficar-les al forn.
Arnad?
Carabassa tallada horitizontalment pel mig i torrada al forn; sucre, un grapat d'ametles, un grapat de nous, un bon grapat de panses, tipus Corint o sense granellons; un poc d'oli i un polsim de pebre-negre.
Separada de la corfa i neta de pepides i dels tels filamentosos, la polpa de la carabassa es pasta d'un recipient, formant una massa suau, la qual es fica en saquet de tela no tapida, el qual es penjar?, a fique gotege i s'esc?rrega hores i hores, durant tota una nit. Ja totalment desaiguada, es posa la carabassa en una gran cassola o llibrellet i va afegint-se-li sucre i más sucre mentres que es treballa pasta, fins un punt de dolíor convenient, más b? intensa que discreta; perqué el vertader arnad? ?s un dol? molt dol?. Se li aniran mesclant tamb? les ametles, blanques sense pell, les nous o trossets i les panses, i es reservaran unes poques ametles i miquetes de nous amb les quals, en una paelleta i amb un poc d'oli molt calent, es far? un sofregit lleuger que es-tirar? a la pasta amb un polsim de pebre-negre i se li mesclar? b?.
Ja completa la pasta, es posa en cassoles d'obra donant-li per damunt una forma cúnica, i es decora el caramull amb algunes ametles blanques.
Cocas de calabaza
Ingredientes:
? Kg. de calabaza asada, limpia de pepitas y filamentos
? Kg. De harina
? Kg. De azúcar
4 papeles de gaseosa (dos de cada color)
huevos
canela en polvo y corteza de limón rallada
Preparación
Batir las claras a punto de nieve y añadir poco a poco el azúcar, las yemas, la calabaza (asada), y ya la harina, corteza de limón canela, los papeles de gaseosa. Cuando está bien trabajada, formar las cocas sobre neulas y ponerles por encima azúcar y meterlas al horno